Joensuun Vesi siirtyy etäluettaviin vesimittareihin – Enossa ja Pyhäselässä mittarit vaihtaa Joensuun Veden lukuun Lämpökarelia Oy:n asentajat.

Joensuun Vesi on aloittanut etäluettavien vesimittareiden asentamisen asiakkailleen. Joensuun vesi on ensimmäinen Suomen suurista vesilaitoksista, joka siirtyy kokonaan etäluentaan. Kaikkiin uusiin rakennuskohteisiin tulee etäluettava vesimittari ja olemassa oleviin kiinteistöihin sellainen vaihdetaan viimeistään, kun mittarin vaihtoväli tulee täyteen.

Uusia mittareita vaihdetaan kaupunginosa kerrallaan. Kuluvan vuoden aikana mittareita asennetaan Karhunmäessä ja Hukanhaudalla.  Vuosina 2020–2021 mittareita tullaan vaihtamaan Enossa ja Pyhäselän alueella n. 2500 kappaletta. Enossa ja Pyhäselässä mittarit vaihtaa Joensuun Veden lukuun Lämpökarelia Oy:n asentajat.  Asentajat tunnistaa Lämpökarelian logosta sekä kuvallisesta henkilökortista. Asiakkaaseen  otetaan tarkemmin yhteyttä, kun mittarin vaihto kiinteistöllä on ajankohtaista. Mittarin vaihdosta ei aiheudu kustannuksia asiakkaalle.

Etäluentaan siirtyminen helpottaa sekä asiakkaan että vesilaitoksen arkea. Etäluennan myötä vesimittarin lukemaa ei enää tarvitse ilmoittaa vesilaitokselle. Etäluenta myös mahdollistaa laskutuksen todellisen vedenkulutuksen mukaan, jolloin voidaan luopua hankalasta arvio- ja tasauslaskutuksesta.

Etäluettavat, tyyppihyväksytyt vesimittarit ovat Kamstrupin valmistamia. Vedenkulutuksen mittaus tapahtuu ultraäänen avulla eikä mittarissa ole kuluvia, mekaanisia osia. Tämä mahdollistaa pidemmän vaihtovälin, joka on uusilla mittareilla jopa 16 vuotta. Vesimittarissa on digitaalinen näyttö, joka myös varoittaa mahdollisista vesijohtovuodoista. Tiedonsiirto mittarilta vesilaitokselle tapahtuu radioverkossa pilvipalveluja hyödyntäen.

Uutisemme on referoitu Joensuun Vesi 4.11.2019