Pieni mutta toimiva paloasema valmistuu Kiteelle helmikuun lopussa

”Tätä paloasemaa ei tehtykään hetken mielijohteesta, sillä Kiteen rakennuttamispäällikkö Ari Jumppanen muistaa nähneensä ensimmäiset suunnitelmat 1980-luvun lopulla. Silloinkin paikka oli samalla suunnalla, tosin ohiajotien toisella puolella.

Loppukiri rakentamispäätökseen tuli vanhan paloaseman sisätilaongelmien vuoksi. Niiden vuoksi pelastuslaitos on tuonut Lieksassa rakennetun parakin valmiustilaksi ensihoitajille. Sitä voivat käyttää ne työntekijät, jotka oirehtivat paloaseman omissa tiloissa.

Uuden paloaseman hinta on noin kolme miljoonaa euroa. Tämä hintakatto merkitsi karsintoja ja kahta kilpailutuskierrosta. Aseman rakennuttaa Kiteen kaupunki, joka vuokraa sen pelastuslaitokselle.

Karsinta vei harjoitustornin, yhden autopaikan, pienensi piha-aluetta ja muutti takapihan puolen julkisivumateriaalin suunniteltua halvemmaksi. Aika pieni mutta toimiva, on yksi arvioi lopputuloksesta.

Palomestari Pertti Silvennoinen on hankkeesta hyvillään, sillä uusi on aina uusi.

– Koko kalusto saadaan sitten samalle tontille. Tosin pienemmät autot eivät talleihin mahdu, mutta ne ovat tottuneet ulkoruokintaan, Silvennoinen toteaa.

Kiteen uuden paloaseman on suunnitellut Rakennussuunnittelu Alhainen Ky. Pääurakoitsijan osoite on naapurikunnassa Tohmajärvellä. LVI-urakoinnista vastaa Lämpökarelia.”

Karjalainen 13.12.2018