Suomen korkein puukerrostalo nousi harjakorkeuteen

”Joensuun uusin opiskelijatalo ja Suomen korkein puukerrostalo juhlii lauantaina 16. maaliskuuta harjakaisiaan. A-Insinöörit vastasi 14-kerroksisen puutalon erityisasiantuntemusta vaatineiden puurakenteiden suunnittelusta.

Suomen korkein puukerrostalo Joensuussa

Suomeen on valmistunut vuoteen 2018 mennessä 65 yli kaksikerroksista puukerrostaloa, joista Joensuun Penttilänkulman opiskelijatalo on ensimmäinen yli 8-kerroksinen.

”Suomessa ei ole aiemmin rakennettu puusta näin korkeaa rakennusta. Rakenteiden suunnittelu on edellyttänyt uusien ratkaisujen kehittämistä niin lujuuden, kantokyvyn, painumisen kuin paloturvallisuudenkin osalta”, kertoo rakennesuunnittelusta vastannut yksikönjohtaja Tomi Rautiainen A-Insinööreistä.

Puukerrostalon poikkeuksellinen korkeus vaikutti julkisivun materiaalivalintaan, paloturvallisuusmääräysten takia julkisivu päädyttiin verhoamaan pääosin kivipohjaisella kuitulevyllä.

Tietomallinnetun puukerrostalon rakennuttaa Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Elli. Rakennus valmistuu elokuussa, juuri sopivasti uuden lukuvuoden kynnyksellä. Talossa on yhteensä 117 opiskelijoille tarkoitettua asuntoa.”

Lämpökarelia on mukana rakennusprojektissa LVI-urakoitsijana.

Aiheesta uutisoi Projektiuutiset 15.3.2019. Lue koko uutinen täältä.