Vuoden 2018 Pohjois-Karjalan rakennuspalkinnot jaettiin – arkkitehtuuriopas ja Joensuun torialue palkinnoille

”Vuoden 2018 Pohjois-Karjalan rakennuspalkinnon ja maakunnallisen rakennuskohdepalkinnon saajat julkistettiin toukokuun alussa.

Rakennuspalkinnon vei nimiinsä tänä vuonna Pohjois-Karjalan Arkkitehtuuriopas ja siihen liittyvä näyttely. Samu AarnionSuonna Konosen ja Pekka Piiparisen luoma opas ilmestyi ensin juttusarjana Karjalaisessa ja ilmestyi kirjana viime vuonna. Näyttely oli ensin Pielisen museossa Lieksassa ja myöhemmin Joensuussa Pohjois-Karjalan museossa.

– Kirja ja näyttely antavat erinomaisen läpileikkauksen maakunnan monipuolisesta rakennuskannasta ja ympäristöstä sekä niiden liittymisestä alueensa ihmisiin, historiaan ja elinkeinoihin. Aineiston laajuus ja kattavuus ovat teoksen suurimpia vahvuuksia, tiedotteessa perustellaan.

Ansiokkaasta rakentamiseen liittyvästä työstä jaettavan maakunnallisen rakennuskohdepalkinnon puolestaan voitti Joensuun torin rakenteet ja pinnoitteet.

– Erityisesti on kiitettävä kaupungin päättäväistä roolia hankkeen suunnittelussa ja toteuttamisessa. Sekä poliittiset päättäjät että virkamies- ja työntekijäkunta ovat olleet hankkeen takana ja vetäneet sen komeasti maaliin.

– Torin kiinteät rakenteet täydentävät aluetta merkittävästi. Pysyvä torilava antaa mahdollisuuden entistä parempaan torin ympärivuotiseen käyttöön. Lavan sisältämä monipuolinen tekninen varustus on myös tärkeä. Joensuun torilavan kaltaista ei ole muualla Suomessa.

Pohjoiskarjalaiset rakennusalan ammatillis-aatteelliset järjestöt ovat jakaneet vuoden maakunnallisen rakennuskohdepalkinnon vuodesta 2000 alkaen.”

Asiasta uutisoi Karjalainen 15.5.2019