Eteläranta 4

Historiallisesti arvokkaaseen Helsingin Eteläranta 4 kiinteistöön on kesällä 2024 valmistumassa mittava saneeraus, kun toimistotilojen tilalle on rakennettu yli neljäkymmentä ylellistä asuntoa. Lämpökarelia on toiminut kohteen LVIA-urakoitsijana. Vastuullamme on ollut toteuttaa kiinteistön käyttövesi-, viemäri-, lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmät kaukolämpö- ja kaukojäähdytyskeskuksineen.

Asuntoihin asennettiin vesikiertoiset lattialämmitysjärjestelmät, jotka lämpimällä kelillä toimivat myös mukavuuslattiaviilennyksenä. Ilmanvaihto on toteutettu huoneistokohtaisilla lämmöntalteenottavilla ilmanvaihtokoneilla. Osaan asunnoista asennettiin myös LTO-kone integroidulla lämpöpumpulla, jolla asuntoa voidaan lämmittämisen lisäksi myös jäähdyttää.

Vanhan rakennuksen saneeraustyöt ovat usein haasteellisia, sillä toteutusta ei voi aina tehdä aina kuten se on suunniteltu. Kohde onkin vaatinut meiltä erityisen huolellista oman työn valvontaa sekä tiivistä yhteistyötä tilaajan, suunnittelijan ja rakennusurakoitsijoiden kanssa. Tällä on varmistettu toteutuksen sujuvuus suunnitelmien ja aikataulun mukaisesti. Yhteistyön tuloksena on aikaansaatu huippulaadukkaat asunnot, jotka tämä kiinteistö todellakin ansaitsee.

Pääkuva: Taitokaari Oy

Eteläranta asennuskuva1

Eteläranta asennuskuva 2

Eteläranta asennuskuva 3